måndag 2 november 2009

Flytta domän - auktoriseringskod

När man ska flytta sin domän (ompekning) till ett nytt webbhotell byter man oftast även registrar. En registrar har ingått ett avtal med .SE som ger registraren rättighet att bl a registrera och leverera domäner. Vanligtvis fungerar webbhotellen även som registrar.

För att kunna peka om sin domän behöver man uppge en auktoriseringskod för den nya registraren. Koden begär man från sin nuvarande registrar. Vem som är registrar kan man ta reda på genom att skriva in domännamnet på .SEs hemsida i rutan för "Domän- och kontaktsökning".

Om din domän är registrerad direkt via .SE (.SE Direkt) loggar du in på deras domänhanterare. Om du inte har inloggningsuppgifter så kan du begära dem. Logga sedan in på ditt konto och klicka på "Domäner". Klicka vidare på det domännamn du vill begära ut en autkoriseringskod för.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför finns det ingen scroll på sidan så att man kan läsa hela texten? Nu syns bara det översta, men jag lyckades komma åt kommentarsfunktionen genom att förminska texten till oläslighet. Ska det vara så?

Liza sa...

Tack för att du påpekade det, jag har ändrat i css-mallen så att scrollen alltid ska fungera.