torsdag 12 juni 2008

Testa din webbdesign i olika webbläsare och operativsystem

Det är viktigt att kontrollera så att designen på hemsidan ser likadan ut oavsett vem som tittar på den. Men man vill kanske inte fylla sin dator med olika webbläsare, man har kanske inte tillgång till flera datorer med olika operativsystem och man slipper helst besvär med att installera olika versioner av webbläsarna samtidigt på sin dator.

Lösningen heter Browsershots! Och den är dessutom gratis! På Browsershots.org kan man få skärmdumpar på sin hemsida från massor av olika webbläsare och operativsystem. Man bara fyller i adressen till sin hemsida, anger operativsystem/webbläsare och klickar på Skicka. Efter 10-45 minuter kan man ladda ner en zipfil med skärmdumpar över hemsidan som den ser ut i de olika webbläsarna på de olika operativsystemen.

http://browsershots.org/

2 kommentarer:

agnes sa...

Hej! Jag vet att du skrev det här inlägget för väldigt länge sedan, men jag hoppas att du fortfarande minns och är aktiv. Om ens hemsida ser annorlunda ut i olika webbläsare, vad kan man göra åt det? Man kan ju se med browsershots hur det ser ut, men vad gör man åt det?
Tack på förhand! :)

svara gärna på:
www.agnesliinnea.blogg.se

Liza sa...

Hej Agnes! Vissa css-formateringar fungerar olika i olika webbläsare och alla webbläsare har inte heller stöd för alla css-egenskaper. Läs mer om CSS på W3C:s hemsida (http://www.w3.org/Style/CSS/). Man får antingen undvika vissa CSS-formateringar eller kringgå dem med s k css-hacks. Sök på Google efter css-hacks. Lycka till!